EnglishTurkish

BASIN HALKLA İLİŞKİLER VE METİN YAZARLIĞI OFİSİ

Hakkımızda:

• Üniversitenin tanıtımı için gerekli stratejileri, uygun mecraları ve politikaları belirler, tanıtıma yönelik uygulamaların değerlendirmesini ve analizlerini yapar.
  • Basın toplantıları ve basın buluşmaları faaliyetlerini düzenler.
  • Kriz yönetimi çerçevesinde iletişim çalışmalarını planlar ve yürütür.
  • Akademik ve İdari Birimlere ilişkin internet sitesi ve tanıtım kataloğunda yer alması gereken tanıtıcı bilgiler başta olmak üzere gerekli enformasyonun toplanmasını ve güncel tutulmasını sağlar.
  • Sosyal medya dahil olmak üzere ulusal, uluslararası ve yerel basın takibini yaparak Üniversite ile ilgili haberlerin günlük olarak taranmasını sağlar, söz konusu haberleri arşivler ve ilgili haberlere ilişkin etkileşime geçilmesi gereken durumlarda koordinatörlüğü bilgilendirir.
  • Ulusal ve yerel basına verilecek haberleri hazırlar ve hazırlanan haberlerin bülten için arşivini yapar.
  • Web sayfasının haber yönetimini sağlar.
  • Kurumsal iletişimin görev alanına giren her konuda etkili, doğru ve bilimsel niteliği yüksek içerikler üretir.
  • Üniversitenin tüm medya ortamlarındaki itibar algısını yükseltecek içerikleri geliştirir.
  • Rektörlük makamı için konuşma metni ve sunum hazırlar.
  • Üniversiteye ulaşan bilgi edinme başvurularını takip eder ve sonuçlandırır.
  • Gerekli durumlarda Üniversite internet sitesinde yayınlanan haber, duyuru ve etkinliklerin İngilizce çevirisini yapar/yaptırır.
  • Yıl sonu faaliyet raporu hazırlar.

Personel:

• Dr. Öğr. Üyesi Zehra DURSUN (Birim Sorumlusu)
  • Öğr. Gör. Berkin DAĞLI
  • Öğr. Gör. Asiye Nurcihan DERELİ
  • Öğr. Gör. Zeynep EKMEKÇİ

İletişim:

Adres: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Yalnızbağ Yerleşkesi, Rektörlük, 24002 Merkez/Erzincan

e-mail: kik@ebyu.edu.tr

Tel: 0 446 266 66 66 – 10336