Bahar Şenlikleri Kapsamında Üniversitemizde “Azerbaycan Demopkratik Cumhuriyeti’nin Askeri Marşları” Temalı Konser Verildi

Ekran Resmi 2022-05-27 12.43.52

Bahar şenlikleri kapsamında Üniversitemizde “Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin Askeri Marşları” temalı konser verildi. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen konser, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğr. Gör. İgbal Orujov ve Öğr. Gör. Taravat Orujova tarafından verildi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konserde katılımcılara ilk önce Azerbaycan’ın tarihi geçmişinden ve müziğin Azerbaycan’daki tarihi gelişiminden bilgiler verildi. Ardından Marş müziğinden ve Azerbaycan’da marş türünün temelinden bahsedildi. Daha sonra Azerbaycan’ın askeri marşlarının çalındığı konsere katılanlar, hem bilgilenme hem de eğlenceyi bir arada yaşadılar.