Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosuna Konuk Oldu

Ekran Resmi 2022-01-19 10.07.07

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosunda yayınlanan “Doğunun Sesi” programının canlı yayın konuğu oldu.

TRT Erzurum Radyosu canlı yayın ekibi tarafından organize edilen ve sunuculuğunu TRT spikeri Yıldıray Yıldız’ın yaptığı program, Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleştirildi.

Sözlerine böyle bir programı Üniversitemizde gerçekleştirdikleri için TRT canlı yayın ekibine ve tüm TRT ailesine teşekkür ederek başlayan Rektör Levent, Üniversitemizin gelmiş olduğu son durum hakkında bilgiler verdi.

Rektör Levent, öncelikle Üniversitemizin tarihçesi hakkında kısa bilgi verdi. Mevcut durumda Üniversitemizde 12 fakülte, 3 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 12 koordinatörlük olduğunu belirten Rektör Levent, bugün itibariyle Üniversitemizde 23631 tane öğrenci olduğunu belirterek, Üniversitemizde toplam 1086 tane akademik personel ve 564 tane de idari personel olduğunu sözlerine ekledi.

Pandemi sürecinde uzaktan eğitimde başlangıçta herkeste oluşan tereddütlerin, uygulanmada başarılı olunmasıyla giderildiğini belirten Rektör Levent, Üniversitemizde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında tamamen uzaktan yapılan eğitimin, 2022’den itibaren hibrit şekilde devam ettiğini bildirdi. Üniversitemizde toplam 79 tane öğrenci kulübü olduğunu ve çoğunluğunun da aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğini kaydeden Rektörümüz, üst yönetim olarak öğrenci kulüplerine her zaman destek verdiklerinin altını çizdi.

Üniversite-Sanayi işbirliğine de değinen Rektör Levent, Üniversitelerin bulunduğu şehre, sanayisine, halkına ve kültürüne bir takım yatırımlarda bulunması gerektiğini ve bu bağlamda Üniversite olarak Erzincan’da bulunan az sayıdaki sanayi kuruluşlarıyla ciddi protokoller imzalayıp önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Rektör Levent, Üniversitemiz öğrenci kontenjan doluluk oranları hakkında bilgi vererek, “öğrenciler bizim açmış olduğumuz bir kısım programları tercih ederken, bir kısmını tercih etmediğini görmekteyiz. Bu durumdan öğrencilerin neye ihtiyaçları olduğunu kendilerinin daha iyi bildiği sonucunu çıkartarak, öğrenciler bizlere mesaj vererek geleceğin mesleklerini şekillendirmektedirler” dedi.

Son olarak Üniversitemizin gelecek hedefleri hakkında bilgi veren Rektörümüz; öncelikle öğrencilerimizi güvenli bir şekilde mezun edip ve mezuniyetten sonra istihdam edilmelerine kolaylık sağlamak istediklerini belirtti. Bunun yanında akademik olarak Üniversitemizin geçmiş yıllarda Dünya ve Türkiye üniversiteleri sıralamasında yakalamış olduğu başarılardan bahsederek, bu başarıları daha ileri seviyelere taşımak istediklerini söyledi.