Üniversitemizde “Kanlı Nigar” Oyunu Sahnelendi

Ekran Resmi 2022-05-27 12.37.05

Üniversitemiz bahar şenlikleri kapsamında Erzincan il Turizm ve Kültür Müdürlüğü işbirliği ile üniversitemizde Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından Sadık Şendil’in yazdığı iki perdelik seyirlik bir oyun olan “ Kanlı Nigar” tiyatro oyunu sahnelendi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergilenen oyuna Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve eşi hanımefendi Filiz Levent, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Erzincan İl Kültür Müdürü Arda Hep,  il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yönetmenliğini Volkan Özgenenç’in yaptığı  Türk geleneksel tiyatrosunun önemli bir eseri olan kanlı Nigar tiyatro oyunu,  müzikleri ve eğlenceli anlatımı ile izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Oyun sonunda Sayın Filiz Levent tarafından oyunculara çiçek takdimi yapıldı.

Evi yanan Nigar karakterinin bulduğu yeni eve mahalli insanların gelmesiyle ortaya çıkan komik hikâyeleri anlatan  “Kanlı Nigar” tiyatro oyunu 26 Nisan  Saat 20.00’de Prof. Dr.  Erdoğan BÜYÜKKASAP  Kongre ve Kültür  Merkezinde yeniden tiyatro severler için sahnelenecek.